Gå til hovedindhold

Innovationsgruppe om kunstig intelligens skudt i gang

Det første innovationsgruppe forløb om kunstig intelligens og machine learning i TechCircle-regi blev skudt i gang hos virksomheden Schultz Seating Group i Galten.

  • Læs op

Indhold

    Placeret i gode stole hos Schultz Seating Group i Galten, var cirka 50 medarbejdere - fordelt på to hold - fra en lang række midtjyske små og mellemstore virksomheder med til at skyde innovationsgruppen om kunstig intelligens og machine learning godt i gang. Dagen var det første modul ud af fire, hvor deltagerne får introduktion til forskellige redskaber indenfor kunstig intelligens og machine learning, som kan være relevante i deres forretningsudvikling.

    ”Det er jo ikke længere en hemmelighed, at kunstig intelligens og machine learning spiller – og kommer til at spille – en kæmpe rolle for virksomheder i Danmark. Der er gang i en voldsom udvikling på området, og det er vigtigt, at vi får udbredt viden om, hvad kunstig intelligens er, og dernæst, hvad vi kan bruge det til,” siger Jesper Askov Bonde Petersen, der er projektleder for Elektro- og Computerteknologi på Aarhus Universitet, som er en af partnerne i TechCircle.

    Stof til eftertanke

    En af de vigtige erkendelser er, at de forskellige teknologier er forudsætninger for hinanden. Det betyder, at man som virksomhed skal være opmærksom på, at man ikke komme til at fokusere ensidigt på kunstig intelligens, dataopsamling eller IoT, men i stedet se teknologierne, som det de er – en sammenhængende kæde.

    ”Jeg er meget nysgerrig på at få et dybere kendskab til de forskellige teknologier og hvordan brug af data kan spille ind i den virksomhed, jeg kommer fra. Jeg er helt sikker på, at teknologierne er relevante, men tit kan det være svært at overskue, hvor det er mest relevant for ens virksomhed at tage fat. Derfor synes jeg, at det er en rigtig god mulighed dels at få ekspertviden fra forskere, der arbejder med teknologierne på daglig basis og dels få lov at arbejde med de forskellige teknologier i praksis,” siger Inge Stensgaard fra Skovby Snedkeri, som er en af deltagerne i innovationsgruppen.

    Hun suppleres af Jakob Lemming, der er Lab Manager på Aarhus Universitets Digital Twin Lab i Skjern og oplægsholder på første modul af innovationsgruppeforløbet.

     ”Vi skal finde ud af, hvordan vi bedst arbejder sammen mellem forskningsinstitutioner som AU og de mange SMV’er der findes i Danmark. Det er netop noget af det, vi kan bruge TechCircle til – her har vi muligheden for at møde hinanden og udveksle viden og blive klogere på, hvordan vi kan styrke brugen af eksempelvis kunstig intelligens og big data i danske virksomheder,” siger han.

    Innovationsgrupper i TechCircle

    TechCircles innovationsgrupper tilbyder en platform, hvor flere organisationer kan arbejde sammen om at løse en udfordring eller skabe nye løsninger med udgangspunkt i digitalisering og grøn omstilling. Det kan både være virksomheder i samme branche, som går sammen om at løse en brancheudfordring, eller organisationer, der alle deltager i den samme værdikæde.

    ”Innovationsgrupperne er længerevarende forløb (typisk mellem 4 og 6 måneder), hvor din virksomhed møder andre virksomheder med samme behov, og sammen gennemfører I et forløb med udgangspunkt i et behov eller projekt, som I definerer. Som udgangspunkt skal man forvente omkring 60-80 timer, hvoraf 2/3 af tiden er sammen med andre virksomheder og 1/3 tiden er baseret på individuel sparring med konsulenter og forskere,” siger Jesper Askov Bonde Petersen.

    Hvis du som virksomhed eller startup er interesseret i at høre mere om aktiviteten samt evt. deltage, kan du læse mere på TechCircles hjemmeside her.

    Innovationsgrupperne er arrangeret og afviklet af TechCircle, Erhvervshus Midtjylland, Aarhus Universitet og Skanderborg Erhverv.

    Sidst opdateret: 3. april 2024